Sponsored Advertiser

Translate to Your Language

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

Friday, November 26, 2010

Cara menukar emoticon shoutmix / cbox chat

 [shoutmix aku dah berubah..hehe]

 Shoutmix atau cbox adalah aplikasi chatbox yang paling banyak digunakan oleh blogger kita..agak femes juga chatbox ni...dulu chatbox ni digunakan untuk chatting di blog semata-mata..tapi sekarang ni banyak digunakan untuk blogwalking dan tinggalkan link blog..bagi aku, widget ni paling berguna untuk kita berinteraksi dengan tuan blog tu..lagipun tuan blog tu dapat tahu ada pelawat datang ke blog dia..

Mungkin anda juga agak bosan melihat emoticon yang simple/sedia ada untuk chatbox anda..apa kata kita tukar emoticon tu supaya lebih menarik..aku sediakan contoh dari shoutmix kerana aku guna shoutmix...hehe..yang cbox ni mungkin sama je dengan shoutmix...senang saja sebenarnya kalau kita mahir dengan code html ni..ayuh kita tukar sekarang.hehe





1. Log in ke dalam akaun shoutmix anda

2. Pergi ke bahagian setting>smiley



3. Pilih gambar apa yang anda nak letak..Macam aku, aku ambil gambar ni semua dari website ni..



4. Paste code ke dalam microsoft word, copy code seperti dibawah...dan paste ke bahagian shoutmix smiley.



5. Letak maklumat seperti link image, code dan (optional) code dan tekan add..ulangi langkah 3 hingga 5 ini bergantung kepada emoticon yang anda mahu letak..



6. Selepas itu, klik save settings dan lihat chatbox anda di blog...hehe..





p/s : Selamat mencuba..kalau tak paham gak, tanya je aku..
skype : adib170, twitter : twitter.com/super_mat81

http://tinyurl.com/affiliatenew

5 comments:

saya_arief said...

sangat menarik..
tinggal jejak sini je la..
hahahah..

I*K*T*I*R*A*F said...

ouh! thanx tuan tanah!! (:

Faiz said...

menarik..=)

p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

****KLIK ENTRI TERKINI DISINI****

NAJ HEBAT said...

alah. gua pon ade. hailahhh!

type 'naj hebat'... wehhooo!

!.~@Dark Kurosaki@~.! said...

haha...
saya_arief: tinggal jejak sini pun boleh jugak...haha

iktiraf : same2

faiz : terima kasih juga sebab memberi komen...singgah la selalu ^_^

naj hebat : ohoh,bagus2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...