Sponsored Advertiser

Translate to Your Language

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

Wednesday, October 27, 2010

Ranking Kelajuan Internet di Dunia



Kini, hampir semua manusia di dunia ini menggunakan internet..ada yang bertujuan hiburan, mencari informasi/belajar, dan ada yang mmbuat duit melalui internet..Tapi internet yang lembap mesti memberi ketensenan dan rasa geram..semua kerja korang termasuk assignment yang wat last minit pun tak dapat siap sebab internet lembap(logik ke smpai x siap?)...Korang rasa internet kat Malaysia ni dah cukup laju?broadband korang dah power?meh kite check Malaysia ni ranking brape...click readmore utk baca selanjutnya..




Ni lah ranking malaysia..Malaysia agak jauh ketinggalan...Yang paling top, korea selatan...patut la tengok dalam cite korea, click link dalam website macam bukak folder dalam windows je...Jeles2...kalau internet Malaysia laju, baru la best nak main game online..haha...

[Click untuk besarkan gambar]


 Agak2nya Kerajaan perlu naikkan lagi speed internet ni disamping halang banyak website lucah...Syarikat penyedia rangkaian internet pun perlu la juga menaiktaraf kelajuan internet masing-masing...Jangan la yang laju ciput pun charge mahal...Nak untung je kejenye..


p/s : Penyedia internet mane paling laju di Malaysia?Streamyx ke?atau Celcom Broadband?


http://tinyurl.com/affiliatenew

5 comments:

a n a s t a s y e a said...

malaysia memang masih lagi slow and mahal .. tak tahu bila nak OK =)

Affan Ruslan said...

perh. latvia, maldova ngn lithuania lagi laju tu. rasanya negara diorg takde lah maju macam Malaysia, tapi internet mantap

Aqilah Nur said...

agakla. meluat kdg2 gn internet mlsia ni.

!.~@Dark Kurosaki@~.! said...

haha...lithuania tu negara dorg cantik...kalau diberi peluangn nak je melancong kat sane..hehe...

internet malaysia ni patutnye dimajukan sikit..tapi, dalam belanjawan 2011 baru2 ni,ade ke ckp psl bujet utk internet ni?

beLalanG said...

mmg best kan kalo tenet laju... kalo kt us tu.. system email ngan sms dah link antara satu sama lain.. n yg plg bestnya.. kalo fowardkan emel atau sms pada 10 org sekaligus.. blh dpt pada masa yg sama.. xde lag lgsung... internet di mana2.. mereka xde wifi atau hotspot mcm di msia..
hope someday msia akan cmtu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...